Hae lainaa tästä

LAINASUMMA

100 €

50 000 €

100 €

50 000 €

Kuukausierä : 0 €/kk*

LAINA-AIKA

1 vuosi

10 vuotta

v

1 vuosi

10 vuotta

Yhteensä : 0 €*

Hyväksyn Ykköslainan käyttöehdot ja Ykköslaina saa olla minuun yhteydessä koskien lainatarjouksia.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.

Paras kulutusluotto nopeasti tilille

Selvitä parhaimmat vaihtoehdot, kun tarvitset luotettavan kulutusluoton

Kulutusluotto on tarkoitettu nimensä mukaisesti kuluttamiseen ja se voidaan toteuttaa esimerkiksi lainan tai maksulykkäyksen muodossa. Osa kulutusluotoista on täysin vakuudettomia, mutta osaa varten luotonantaja vaatii vakuuden. Kulutusluotoille on tyypillistä se, että ne ovat yleensä lyhytaikaisia lainoja ja niiden suuruus on tavallisesti joistakin satasista muutamiin tuhansiin euroihin.

Yleensä kulutusluottoja tarjoavat yritykset asettavat tiettyjä ehtoja, kuten hakijan vähimmäisiän, vakituiset tulot tai vakituisen Suomessa sijaitsevan osoitteen, kulutusluoton myöntämiselle. Lisäksi Suomen lainsäädäntö kieltää antamasta kulutusluottoja kello 23-07 välisenä aikana. Myös tänä aikana voidaan tehdä luottopäätöksiä, mutta luottoa ei voida yöaikaan maksaa. Suomessa kulutusluottoja myöntäviltä yrityksiltä vaaditaan lisäksi rekisteröityminen Etelä-Suomen Aluehallinnon pitämään rekisteriin. Kulutusluottoihin liittyviin ehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti etukäteen.

Tehdessäsi kulutusluottosopimuksen tulee sinun saada itsellesi sopimusehdot kirjallisina. Sopimuksesta tulee käydä ilmi kulutusluoton korot, maksut, korvaukset ja hyvitykset. Tämän lisäksi sopimuksen tulee sisältää esimerkiksi tiedot luoton todellisesta vuosikorosta, luoton erääntymiseen liittyvät seikat sekä mahdollisten maksuerien suuruudet eräpäivineen.

Usein puhutaan pikavipeistä. Mikä sitten on pikavipin ja kulutusluoton ero? Lainsäädännöllisestä näkökulmasta katsottuna myös pikavippi on kulutusluottoa, mutta käytännössä pikavipin ja varsinaisen kulutusluoton erottaa toisistaan lainasummien määrä, joka on pikavipeissä tyypillisesti huomattavasti kulutusluottoa pienempi. Pikavipin saa ilman takaajia sekä ilman vakuuksia ja se tulee maksaa takaisin lyhyen ajan kuluessa useimmiten yhdessä erässä.

Millaisiin tarkoituksiin kulutusluottoa voi käyttää?

Kulutusluotto sopii kaikenlaiseen kuluttamiseen - moni kulutusluoton ottaneista asiakkaista on käyttänyt sitä esimerkiksi auton käsirahan maksamiseen, kodin hankintojen rahoittamiseen, kodin sisustusratkaisujen uusimiseen, lomamatkaan tai kodin pieneen remonttiin. Lapsiperheessä esimerkiksi pyykinpesukoneen äkillinen hajoaminen saattaa olla sellainen tilanne, jossa perhe joutuu turvautumaan kulutusluottoon ja monessa lemmikkieläimiä omistavissa perheissä on jouduttu turvautumaan kulutusluottoon lemmikin sairastuttua äkillisesti tai jouduttua onnettomuuteen. Osa asiakkaista on käyttänyt kulutusluottoa järjestelläkseen aikaisemmin ottamansa pienlainat uudella tavalla. Kulutusluottoa voi siis käyttää hyvinkin monenlaisissa elämäntilanteissa.

Usein kulutusluottoa käytetään oman elämäntilanteen murrosvaiheissa. Tällaisia murrosvaiheita voivat olla esimerkiksi avioero, työttömyys tai jokin muu syy, jonka vuoksi omasta taloudellisesta tilanteesta tuleekin aikaisempaa tiukempi. Avioerotilanteessa saatat joutua yhtäkkiä esimerkiksi kalustamaan uuden kotisi alusta lähtien tai ostamaan uuden auton työmatkojasi varten. Joudut kenties maksamaan vuokra-asunnosta useamman kuukauden takuuvuokran ensimmäisen kuukauden vuokran lisäksi, mikä on suuri menoerä. Vaikka sinulla olisi säästöjä eivät ne välttämättä riitä kaikkiin tarvitsemiisi hankintoihin. Tyypillisesti kulutusluottoa käytetäänkin jonkin yllättävän menoerän kustannusten jakamiseen maksettavaksi pidemmän ajanjakson kuluessa. Parhaimmillaan se voi olla tällaisessa tapauksessa joustava maksuvaihtoehto. Kulutusluottoa voi hakea joko pankista tai kulutusluottoihin erikoistuneilta yrityksiltä. Selvitä myös onko sinulla mahdollisuus saada kulutusluottoa omasta pankistasi - lainojen keskittäminen on usein edullinen ja näppärä valinta.

Mitkä ovat kulutusluoton edut?

Kulutusluoton selkeä etu on sen nopeus sekä hakemisen helppous. Moniin kulutusluottoihin ei myöskään vaadita vakuuksia. Usein lainahakemuksen voi tehdä näppärästi netin kautta kotoa käsin ja lainapäätöksen saa nopeasti. Monet käyttävätkin kulutusluottoa yllättävissä tilanteissa, joissa rahaa täytyy saada käyttöön nopeasti. Kulutusluotolle on tyypillistä ettei sen käyttötarkoitusta yleensä kysytä lainkaan, vaan lainanottaja saa käyttää ottamansa kulutusluoton oman harkintansa mukaan.

Kulutusluottoja kannattaa vertailla ennen luoton ottamista

Päätettyäsi ottaa kulutusluoton huomaat hyvin pian, että eri yritysten tarjoamissa luotoissa voi olla yllättävänkin suuria eroja. Tämän vuoksi kannattaakin vertailla erilaisten luottomahdollisuuksien ehtoja, korkoja sekä muita luotosta aiheutuvia kuluja ja tarjolla olevia maksujärjestelyjä ennen kuin teet valintasi. Näin selviää mikä on halvin kulutusluotto sinulle.

Ennen lainaamispäätöstä on hyvä pohtia omaa taloudellista tilannetta realistisella tavalla - kannattaa pohtia esimerkiksi millaiset kuukausierät pystyt varmasti maksamaan takaisin ilman että arkipäivän taloudellinen tilanteesi menee liian tiukaksi ja kuinka nopeasti pystyt maksamaan lainan takaisin. Omaa maksukykyä kannattaa pohtia kirjaamalla omat kuukausittaiset tulot ja menot ylös mahdollisimman tarkasti.

Joissakin tilanteissa voi olla hyvä ajatus pyytää lainatarjousta monelta rahoituslaitokselta. Näin pääset vertailemaan saamiasi tarjouksia sekä valitsemaan niistä itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Kulutusluottoja vertailtaessa tulee muistaa, että todellisen vuosikoron lisäksi luoton ottamisesta saattaa aiheutua myös muita kustannuksia, kuten luoton käsittelykuluja.

Kulutusluottojen vertailun helpottamiseksi nettiin on luotu useita sivustoja, joita voit käyttää apuna vertaillessasi erilaisia kulutusluottovaihtoehtoja. Apuvälineeksi kannattaa valita sellainen sivusto, jonka tarjoama tieto on riittävää omiin tarpeisiisi. Sivuston tarjoaman tiedon tulee olla myös ajantasaista - kulutusluottojen maailmassa tapahtuu muutoksia hyvin nopeaan tahtiin etkä tee mitään vanhentuneilla tiedoilla. Hyvä sivusto vertailee riittävän montaa luotettavaa kulutusluottovaihtoehtoa.

Kuinka yleistä kulutusluottojen ottaminen on Suomessa ja ketkä niitä ottavat?

Kulutusluottojen arvioidaan olevan Suomessa yleisyydeltään jo samalla tasolla kuin asuntolainojen - kevään 2014 tilastojen mukaan 35 prosenttia suomalaisista kotitalouksista oli ottanut kulutusluoton. 25-49-vuotiaiden ikäryhmässä kulutusluottojen ottaminen on tavallisinta, vaikkakin selkeästi aktiivisimpina kulutusluottojen ottajina erottuukin kaksi ikäryhmää - noin 30-vuotiaat miehet sekä yli 60-vuotiaat naiset. Taustoiltaan ja tulotasoltaan kulutusluottoihin turvautuvat henkilöt ja perheet ovat hyvinkin erilaisia. Myös hyvin ansaitsevat perheet ottavat kulutusluottoja.

Vinkkejä lainanhakuun

Kulutusluotot

Miten vertailla ja valita itselle sopivin lainamuoto? Mistä tietää onko lainanmyöntäjä luotettava?

Lainavertailu

Mitä ottaa huomioon kun haetaan lainaa? Miten vertailla eri kulutusluottojen tarjoajia ja löytää parhaimman vaihtoehdon?

Lainojen yhdistäminen

Niputa eri kulutusluotot yhteen suurempaan lainaan ja säästä koroissa ja lainanhoitokuluissa.

Pikavipit

Tarvitsetko pienemmän ja lyhytaikaisen lainan? Tutustu uusiin lainavaihtoehtoihin, jotka mahdollistavat pienten summien nostamisen joustavasti ja edullisesti heti tarpeen tullessa.