Hae lainaa tästä

LAINASUMMA

100 €

50 000 €

100 €

50 000 €

Kuukausierä : 0 €/kk*

LAINA-AIKA

1 vuosi

10 vuotta

v

1 vuosi

10 vuotta

Yhteensä : 0 €*

Hyväksyn Ykköslainan käyttöehdot ja Ykköslaina saa olla minuun yhteydessä koskien lainatarjouksia.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.

Lainojen yhdistäminen

Näin niputat lainasi yhteen ja säästätä lainakuluissa

Jos sinulla on useita erilaisia maksamattomia lainoja, kuten vaikkapa luottokorttivelkaa, kulutusluottoja sekä pikavippejä, kannattaa nämä usein niputtaa yhteen ja samaan lainaan. Jopa 40 000 euron suuruiset luotot on mahdollista yhdistää siten, että maksat jatkossa pois ainoastaan yhtä lainaa.

Miksi useiden lainojen niputtaminen yhdeksi ainoaksi lainaksi voi olla kannattava ratkaisu?

Maksaessasi velkaa takaisin usealle eri taholle tulet samalla usein maksaneeksi suuren summan erilaisia lainanhoitokustannuksia. Niputtaessasi kaikki lainasi yhteen voit säästää huomattavan paljon lainanhoitokustannusten osalta. Korkoprosentti yleensä laskee lainojen yhdistämisen myötä. Samalla kuukausimenosi pienentyvät ja sinulla jää entistä enemmän rahaa elämiseen. Kuukausitasolla voit säästää jopa satoja euroja tämän helpon ja nopean toimenpiteen avulla. Vuositasolla säästö onkin jo melkoinen.

Yhdistäessäsi useat lainasi yhdesi lainaksi sinulla on yleensä mahdollisuus myös pidentää maksuaikaa. Tämä saattaa auttaa sinua tilanteessa, jossa taloutesi on liian tiukoilla lyhyelle maksuajalle sovittujen velkojen vuoksi. Toisaalta pidempi maksuaika toki aiheuttaa sen, että lainasta aiheutuvien korkojen yhteenlaskettu summa saattaa nousta. Tätä asiaa kannattaa aina pohtia ja laskeskella tapauskohtaisesti.

Puhuttaessa lainojen yhdistämisen hyödyistä puhutaan yleensä ensimmäisenä siitä kuinka tämän toimenpiteen avulla on mahdollista säästää merkittäviä summia rahaa. Lainojen yhdistämisestä on myös muunlaista hyötyä; yhdistettyäsi useat lainat yhdeksi ainoaksi lainaksi sinun on jatkossa helpompi seurata omaa taloudellista tilannettasi, koska sinun tarvitsee enää seurata vain yhtä laskua, josta näet lainaamasi rahasumman kokonaisuudessaan lainanhoitokulujen kera. On paljon helpompaa pysyä ajantasalla omasta taloudellisesta tilanteesta, kun kaikki lainatiedot löytyvät yhdestä ja samasta lomakkeesta. Kokonaiskuvan saaminen useasta erillisestä lomakkeesta on huomattavasti haasteellisempaa, kun muistettavana on useita eräpäiviä sekä erilaisia maksueriä. Toisinaan lainanottaja voi nimittäin olla jopa sellaisessa tilanteessa, että hän yksinkertaisesti unohtaa maksaa osan maksueristä. Maksun viivästymisestä aiheutuu lisämaksuja sekä -korkoja, mikä saattaa syöstä lainanottajan jopa niin pahoihin maksuhäiriöihin, että hänelle aiheutuu maksuhäiriömerkintä.

Milloin lainojen yhdistäminen kannattaa?

Jos sinulle on kertynyt enemmän kuin kolme erilaista lainaa, jotka olet ottanut arkipäivän kulutustasi varten, kannattaa ehdottomasti harkita lainojen niputtamista yhdeksi ainoaksi lainaksi. Sinulle on saattanut kertyä esimerkiksi luottokorttivelkaa, kauppiasluottoa, pikavippivelkaa tai maksukorttivelkaa, joista kaikista maksat erilaisia lainanhoitokuluja sekä korkoa. Lainojen niputtaminen on erityisen suositeltavaa myös siinä tapauksessa että taloudellinen tilanteesi on epävakaalla pohjalla useiden lainojen vuoksi.

Velkaneuvonta opastaa usein yhdistelemään olemassa olevat lainat lainoista aiheutuvien kulujen minimoimiseksi, koska maksaessasi pois useaa velkaa samanaikaisesti olet suuressa vaarassa ajautua velkakierteeseen. Lainojen yhdistämistä voidaankin pitää jopa velkakierteen ehkäisykeinona.

Jos olet jo pahassa velkakierteessä, kannattaa selvittää olisiko sinun mahdollista saada sosiaalista luottoa, joka on kunnan myöntämää lainaa matalalla korolla. Kotikuntasi velkaneuvoja on oikea yhteystaho halutessasi selvittää mahdollisuutesi saada sosiaalista luottoa. Hakuprosessi saattaa olla rankka, mutta toisaalta sosiaalinen luotto voi myös olla keino katkaista oma velkakierre. Velkakierteessä olevan kannattaa lainojen yhdistämisen lisäksi pysähtyä myös pohtimaan omaa elämäntapaa. Mistä ylivelkaantuminen johtuu ja miten omaa ostokäyttäytymistä voisi muuttaa siten, että velkakierre saataisiin katkaistua?

Miten lainojen yhdistämistä haetaan

Internetistä löytyy palveluja, joiden kautta voit hakea näppärästi lainojen yhdistämistä. Täyttäessäsi hakemuslomaketta sinun tulee ilmoittaa kaikkien niiden lainojen määrät lyhennyksineen, jotka haluat yhdistää yhdeksi lainaksi. Voit samalla valita palvelun kautta tarvitsemasi lainasumman sekä sinulle sopivan kuukausittaisen takaisinmaksuerän. Netissä toimiva palvelu lähettää sinulle lainatarjouksen sähköpostin kautta. Palvelun käyttö on nopeaa ja parhaimmillaan lainatarjouksen saa alle tunnin kuluessa.

Päättäessäsi yhdistää lainat yhdeksi kulutusluotoksi kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja

Internetistä löytyy runsaasti sivustoja, joilla on vertailtu erilaisia kulutusluottoja. Kannattaa selvittää myös millaista kulutusluottoa saisit omasta pankistasi ja voisitko yhdistää tällaiseen kulutusluottoon kaikki olemassa olevat velkasi. On kuitenkin hyvä muistaa etteivät pankit useinkaan myönnä luottoa ilman vakuuksia ja saatatkin joutua tarjoamaan kotisi lainan vakuudeksi.

Osa luottoa tarjoavista yrityksistä vaatii tiettyjä asioita tarjotakseen luoton juuri sinulle. Tällaisia asioita saattavat olla esimerkiksi tietty alaikäraja, joka vaihtelee yrityksestä toiseen. Valitessasi itsellesi sopivinta lainavaihtoehtoa myös toisten käyttäjien asiakaskokemusten lukeminen saattaa tarjota sinulle hyödyllistä tietoa päätöksesi tueksi. Osa sivustoista julkaisee tällaisia asiakaskokemuksia sekä asiakastyytyväisyyttä koskevia tutkimustuloksia. Erilaiset lainalaskurit sekä kuukausierätaulukot auttavat arvioimaan erilaisten lainojen sopivuutta juuri sinun tarpeisiisi. Selvitä myös tarjoaako yritys tyytyväisyystakuun, joka tarkoittaa sitä että sinulla on oikeus palauttaa saamasi lainasumma tietyn ajan sisällä kuluitta.

Muista tarkistaa onko sinun mahdollista maksaa vanhat lainasi ennen niiden eräpäivää yhdistäessäsi lainasi yhdeksi lainaksi. Tämä ei ole kaikissa tapauksissa mahdollista. Tarkista myös tarvitsetko lisävakuuksia. Tällainen tarve saattaa tulla esimerkiksi sellaisessa tilanteessa jossa päätät ottaa uuden lainan jostakin sellaisesta yrityksestä, josta et ole ennen ottanut lainaa. Tämä johtuu siitä, että vanhat lainasi vaativat vakuudet siihen asti kunnes olet maksanut ne kokonaisuudessaan ja uutta lainaa varten saatat tarvita vakuuden jo sopimuksentekohetkellä.

Vinkkejä lainanhakuun

Kulutusluotot

Miten vertailla ja valita itselle sopivin lainamuoto? Mistä tietää onko lainanmyöntäjä luotettava?

Lainavertailu

Mitä ottaa huomioon kun haetaan lainaa? Miten vertailla eri kulutusluottojen tarjoajia ja löytää parhaimman vaihtoehdon?

Lainojen yhdistäminen

Niputa eri kulutusluotot yhteen suurempaan lainaan ja säästä koroissa ja lainanhoitokuluissa.

Pikavipit

Tarvitsetko pienemmän ja lyhytaikaisen lainan? Tutustu uusiin lainavaihtoehtoihin, jotka mahdollistavat pienten summien nostamisen joustavasti ja edullisesti heti tarpeen tullessa.