Hae lainaa tästä

LAINASUMMA

100 €

50 000 €

100 €

50 000 €

Kuukausierä : 0 €/kk*

LAINA-AIKA

1 vuosi

10 vuotta

v

1 vuosi

10 vuotta

Yhteensä : 0 €*

Hyväksyn Ykköslainan käyttöehdot ja Ykköslaina saa olla minuun yhteydessä koskien lainatarjouksia.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.

Lainavertailu auttaa säästämään

Näin löydät edullisimman lainavaihtoehdon ja parhaimmat lainaehdot

Lainan ottaminen on aina suuri päätös, jota kannattaa harkita huolella. Päätettyäsi ottaa lainan ei kannata rynnätä ottamaan ensimmäistä tarjolla olevaa lainaa, vaan erilaisia vaihtoehtoja kannattaa vertailla rauhassa. Lainaehdoissa on nimittäin nykyisin suuriakin eroja ja lainaa tarjoavat monenlaiset toimijat. Sekä lainojen korkotasossa että lainanhoitokuluissa esiintyy suurta vaihtelua, minkä vuoksi erilaisten lainavaihtoehtojen vertaileminen voi auttaa säästämään rahaa. Säästetyt summat voivat olla hyvinkin merkittäviä.

Asuntolainan vertailuun ja kilpailuttamiseen kannattaa kiinnittää erityisen suurta huomiota

Asuntolaina on erityisen suuri laina, onhan se useimmille kaikista suurin koko elämän aikana otetuista lainoista, joten sen ottamiseen kannattaakin kiinnittää erityisen suurta huomiota. Asuntolainan kilpailuttaminen sekä erilaisten vaihtoehtojen vertailu ovat järkeviä tekoja, joiden avulla voit melko helposti säästää suuriakin summia.

Netistä löytyy erilaisia asuntolainalaskureita, jotka auttavat sinua hahmottamaan mikä asuntolainavaihtoehdoista sopii parhaiten juuri sinun tilanteeseesi. Asuntolainan avainasioita ovat lainan korko, kuukausittaisten maksuerien suuruus sekä lainan marginaali. Ei kannata luottaa siihen, että oma pankkisi antaisi sinulle parhaan asuntolainavaihtoehdon, joten asuntolainaa kannattaa kysyä myös muista pankeista kuin siitä tutusta ja kenties turvalliselta tuntuvasta vaihtoehdosta. Joskus voi käydä niinkin, että löydät toisesta pankista ylivoimaisesti paremman lainatarjouksen, koska toisinaan pankit houkuttelevat uusia asiakkaita tarjoamalla heille hyvät lainaehdot. Asuntolainatarjouksesta kannattaa tarkistaa, että myönnettävä laina vastaa tarpeitasi. Jos lainatarjous on lainattavan rahasumman osalta liian alhainen, ei saamasi laina riitä unelmiesi asunnon ostamiseen. Jos se taas on liian suuri, ei maksukykysi välttämättä riitä vaikeuksitta lainan takaisinmaksamiseen.

Varmista, että laina-aika sopii sinulle. Varmista myös mahdollisten vakuutusten tarve - pohdi kannattaako sinun ottaa vakuutus esimerkiksi työttömyyden varalta. Pohdi myös tarvitsetko lainan takaisinmaksuun lyhennysvapaita kuukausia ja tarjoaako pankki sinulle tällaista mahdollisuutta.

Valittu viitekorko vaikuttaa suuresti maksettavien korkojen määrään. Kiinteän koron etuna on sen ennustettavuus, koska markkinoilla tapahtuvat korkovaihtelut eivät vaikuta kiinteään korkoon niin voimakkaasti kuin muihin viitekorkoihin. Toisaalta kiinteä korko on huomattavasti korkeampi kuin Euribor- tai Prime-korko.

Neuvottele pankin kanssa rohkeasti asuntolainasi marginaalikorosta. Oma historiasi pankin asiakkaana sekä taloutesi hoitajana, omat tietosi sekä tarjoamasi vakuudet vaikuttavat pankin tarjoamaan marginaalikorkoon.

Netistä löytyvien palveluiden kautta lainan hakeminen sekä lainavertailu on helppoa

Nykyisin lainoja voi vertailla helposti netistä löytyvien palveluiden kautta. Koska tarjonta on nykyisin valtavan laajaa, on tällaisten palveluiden käyttö suositeltavaa. Myös lainan ottaminen onnistuu näppärästi netistä löytyvien palveluiden kautta.

Netissä toimiminen säästää helposti sekä aikaa että vaivaa, kun voit tehdä vertailuja kätevästi omasta kodistasi käsin. Lainan kilpailuttaminen on aina hyvä neuvo ja kuluttajan kannalta hyvä uutinen on se, että myös tätä varten on nettiin luotu erilaisia palveluita. Ilmaisen lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneen nettipalvelun käyttö on helppoa ja vaivatonta. Tarjousten saaminen pankeilta kestää yleensä joitakin päiviä asioidessasi tällaisten lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneiden nettipalveluiden kautta. Kilpailuttamiseen ei yleensä liity sitoumuksia eli kilpailuttaminen on riskitöntä ja ehdottomasti kokeilemisen arvoista.

Millaisiin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota valitessasi juuri sinulle sopivinta lainavaihtoehtoa?

Harkitessasi lainanottoa on aivan ensimmäiseksi tärkeää arvioida mahdollisimman tarkasti kuinka paljon lainaa tarvitset. Isompi laina on yleensä suhteellisesti tarkasteltuna pienempää lainaa edullisempi vaihtoehto, mutta tästä huolimatta ei ole järkevää ottaa ylisuurta lainaa. Oman lainatarpeen ja ennen kaikkea oman maksukyvyn arvioiminen onkin ensiarvoisen tärkeää jo lainanottoa suunnitellessasi. Laske kuukausittaiset tulosi ja menosi ja arvioi sen perusteella kuinka suuresta kuukausierästä pystyt varmasti suoriutumaan. Muista jättää laskelmaasi liikkumavaraa mahdollisten rahaa vaativien yllätysten varalle.

Harkitse myös kuinka nopeasti pystyt maksamaan lainan takaisin - pidempi maksuaika nostaa lainasta aiheutuvien kulujen määrää, mutta taas toisaalta se auttaa pienentämään kuukausittaisten maksuerien suuruutta, mikä saattaa tuoda helpotusta arkipäiväivän talouteesi. Kannattaa miettiä itselle sopivinta maksuaikataulua sekä pitkällä että lyhyellä tähtäimellä.

Selvitä aivan ensimmäiseksi lainavaihtoehtojen todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut. Todellinen vuosikorko auttaakin sinua arvioimaan lainan kokonaishintaa, mutta toisaalta pelkän vuosikoron huomioon ottaminen ei riitä, vaan sopivaa lainasopimusta valittaessa on tärkeää kiinnittää huomiota myös esimerkiksi lainan takaisinmaksuaikaan. Jos lainaat pienen summan ja maksat sen nopeasti takaisin, saattaa vuosikoroltaan suurehkokin laina tulla edullisemmaksi kuin sellainen suuri laina, jonka vuosikorko on tasoltaan matala, mutta jonka takaisinmaksaminen kestää kauan.

Selvitä myös tarvitsetko lainaa varten vakuuksia. Nykyisin lainaa on mahdollista saada myös ilman vakuuksia, kunhan hakija täyttää tietyt luottoa tarjoavan yrityksen asettamat ehdot. Oman asunnon tarjoamista lainan vakuudeksi kannattaa miettiä kahteen kertaan, koska jos käykin niin, ettet selviäkään lainan maksueristä, saattaa vaarana olla kodin menettäminen.

Lainatarjousten ehtoihin kannattaa tutustua erittäin huolellisesti. Käy lainan ehdot vielä kerran läpi ennen kuin allekirjoitat sopimuksen ja varmista, että ymmärrät sopimusehdot. Huonon lainasopimuksen allekirjoittaminen voi viedä sinut ojasta allikkoon, minkä vuoksi lainojen vertailu ja kilpailuttaminen ovat avainasemassa valitessasi itsellesi sopivinta lainavaihtoehtoa. Vertaillessasi lainapalveluita tulee sinun ottaa huomioon myös lainanantajan luoton saamiselle asettamat ehdot, joita voivat olla esimerkiksi lainanottajan ikäraja tai muut lainanottajaan liittyvät seikat.

Vinkkejä lainanhakuun

Kulutusluotot

Miten vertailla ja valita itselle sopivin lainamuoto? Mistä tietää onko lainanmyöntäjä luotettava?

Lainavertailu

Mitä ottaa huomioon kun haetaan lainaa? Miten vertailla eri kulutusluottojen tarjoajia ja löytää parhaimman vaihtoehdon?

Lainojen yhdistäminen

Niputa eri kulutusluotot yhteen suurempaan lainaan ja säästä koroissa ja lainanhoitokuluissa.

Pikavipit

Tarvitsetko pienemmän ja lyhytaikaisen lainan? Tutustu uusiin lainavaihtoehtoihin, jotka mahdollistavat pienten summien nostamisen joustavasti ja edullisesti heti tarpeen tullessa.